De Pujol a Pujol

Perdoneu la gosadia, però encara que jo sigui un pelacanyes i vos sigueu una gran personalitat i ex-president de la Generalitat, ara que ja no sou molt honorable, permeteu-me que us parli de Pujol a Pujol i us digui quatre coses.
Encara que no heu sigut mai sant de la meva devoció, sí que us tenia un gran respecte, per damunt de tot com a President de la Generalitat que fóreu. Mai he compartit el vostre ideari polític, des de el meu modest punt de vista heu manat sobre tot i per damunt de tot pels vostres. Heu comes errors històrics, com ara renuncià al concert econòmic, o que  mentre governàveu sempre vàreu negar l’espoli fiscal , també vàreu fer president l’Aznar, i vàreu signar el pacte del Majestic amb el PP, la qual cosa us va impedir reformar l’estatut. De moment només heu comès frau fiscal, però sent qui sou això ja és molt greu, els vostres fills s’han aprofitat del vostre estatus, això encara és molt més greu i teníeu la obligació moral d’haver-ho impedit, els vostres negocis (Banca Catalana) i el vostres amics i col·laboradors (Macià Alavedra, Prenafeta, De la Rosa) sempre han fet pudor de socarrim. No vull fer llenya de l’arbre caigut, però heu perdut la oportunitat de que el vostre nom, fos el nom de carrers i de instituts.

Així com el final heroic del President Companys dignificà tota la seva vida i la seva acció política, deixant ben clar que malgrat els erros que podia haver comés, sempre és va guiar, per uns ideals polítics, per la estima al país i per un comportament humà impecable i honorable. el vostre final polític (que no vital espero i desitjo que visqueu molts anys més) ha emmascarat  i ha posat en dubte tota la vostra acció política i personal de tots aquests anys, el fet d’haver mentit i d’haver amagat el vostre patrimoni durant més de 30 anys ho qüestiona tot.

No sabem com acabarà tot això, però el que sabem és que el vostre cas no perjudica, ni perjudicarà el procés de Independència de Catalunya, de fet fa ben poc que us hi heu apuntat, i ho heu fet quan ja no teníeu cap mena de responsabilitat política. La vostra fi política, representa la fi del Pujolisme, del autonomisme i sobre tot ens dona la possibilitat i la responsabilitat de fer un nou país, sense les rèmores del passat, amb gent nova, amb bona gent, amb noves maneres de fer, honestes, transparents i clares.

Ramon Pujol

 

Anuncis

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s