NO ENS VOLEN!

NO ENS VOLEN!

L’estatut del 30 de setembre de 2005 era un petit pas endavant, per un independentista no era la panacea però en suposar un petit avenç ja estava bé, aquest estatut un cop passat pel ribot de Madrid, ja va deixar de ser un progres per passar a ser una modificació del que teníem , malgrat tot hi havia algun punt d’aquest estatut que treien-li punxa podien tenir la seva gracia, la llei del cinema, la llei de consultes i d’altres.
Ara tot això ja no te sentit el TC ho aniquilat tot i ha deixat l’estatut retallat en un no res i malgrat alguns diguin que bona part de l’estatut resta sencer, el que s’han carregat son tots aquell articles que podien representar ni que fos un petit avenç, així tot el que te ha veure amb nació, llengua, justícia, o finançament ha estat retallat, suprimit, esmenat, deixant l’estatut en una mena de llei de no res.
La mort, l’assassinat, la fulminació de l’estatut per part del TC representa tota una declaració de principis de l’estat espanyol, deixen que en el preàmbul surti la paraula nació però deixant clar que no te cap valides jurídica i en la sentencia hi surt fins a vuit vegades la referencia a la ”indissoluble unitat de la nació espanyola” que de fet és una amenaça de que si no ens estem quiets vindrà el setè de cavalleria.
NO ENS VOLEN, si més no tal com som, ens volen parlant el català en la intimitat, sent una regió treballadora i tranquil·la, que paga el seus impostos i que s’espavila per construir les seves infraestructures, com hem fet durant els anys de la dictadura franquista i com hem fet també des de la transició.
Aquest acte de desamor, de rebuig profund ha d’obrir el ulls d’aquells catalans que encara pensen en la possibilitat d’un estat federal o d’un verdader estat de les autonomies on cadascú pogués arribar a ser el que volgués ser, ni més ni menys.
La única sortida ara i sempre ha estat la independència, l’autodeterminació, i un cop aconseguida aquesta tindrem també el seu respecte, doncs aleshores estarem al mateix nivell i ens mirarem de tu a tu, ara intenten mantenir-nos sota el jou que fa segles que ens oprimeix.

NO ENS VOLEN!

Salut, independència i república.

Ramon Pujol

Anuncis

3 comentaris

  1. Ja es hora de camviar el chip ……………..Ja es hora de dir NO VOLEM saber res d’ells.

  2. El TC no ha tocat més que aspectes irrellevants! L’estatut n’ha sortit reforçat i la senténcia és molt catalanista, federalista i quasi independentista.
    Creu de Sant Jordi per Maria Eugència Casas per la seva lluita per salvar el text!

    • Si mires l’estatut del 30 de setembre del 2005 i veus el que en queda veuràs la retallada tan brutal que han fet, la sentencia del TC no és federalista i molt menys catalanista.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s