L’ÈXIT DE LES CONSULTES PER LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA DEL 13-D O ALLÒ QUE TAL VEGADA S’ESDEVINGUÉ

Arenys de Mar Consulta per la independència de Catalunya, 13 de desembreCanet, 13-D, Consulta per la independència de Catalunya

Les Consultes han estat un èxit de participació, de votants i sobre tot de voluntaris i organitzadors, malgrat que en alguns llocs on la participació va ser del 10 o 15 % és evident que alguna cosa va fallar.
Per sota el 20 % és un mal resultat, entre 20 i 30 % està bé, entre 30 i 40 % és un bon resultat i més del 40% es un èxit majúscul.
S’ha de tenir en comte que si fos vinculant anirien a votar els del NO, i aleshores la cosa estaria més igualada, per exemple: un 28 % de SI més un 2% de blans i un 20% de NO, ens donaria la independència, tindríem un 50% de participació i un 56% de vot afirmatiu, el que la Comunitat Europea va demanar a Montenegro per reconèixer la seva independència.
Si va anar millor a Osona que a d’altres llocs és perquè ho van fer com es va fer a Arenys de Munt, TOTS JUNTS.
Com va ser la primera coordinadora on hi havia en López Tena, Omnium i Decidim.cat més les plataformes sobiranistes, de ben segur que hi faltava la gent d’Arenys de Munt, però aquest no va ser el motiu de dinamitar-la, el motiu va ser l’interès personal d’uns quants per sortir a la foto i promocionar-se.
Bé ja ho han aconseguit, però les consultes se n’han ressentit, sense aquestes estranyes maniobres d’apartar uns per figurar i tenir tot el poder el altres, l’èxit hagués estat més contundent.
Han vestit un discurs estrany de fora els partits i els polítics, sobre tot d’un determinat partit (ERC) , el més curiós és que això ho deien gent que son càrrecs electes d’altres partits, o sigui fora els altres que ja mi poso jo.
Es pensaven que ERC no s’implicaria tant i quant ho ha fet aleshores ens han volgut apartar i per fer-ho no han dubtat en arribar al menyspreu i l’insult.
Això ha comportat que en alguns llocs les consultes quedessin mancades de rigor i seriositat, per sort han estat molt més nombrosos els llocs on s’han fet les coses bé.
La proposta de una ILP per fer una consulta el 25 d’abril n’és un exemple, no hi ha temps material per el tràmit parlamentari i ni tan sols han parlat amb cap dels partits, ni amb ERC ni amb CiU, per intentar buscar suports, és una fugida endavant per tenir més protagonisme i agafar millor lloc per intentar fer el salt al parlament de Catalunya, és per dir “mira que dolents son els partits i que guapo i que bo soc jo”.
Ara que es decideixin i que facin el hagin de fer, que Reagrupament i els partits nous que volen muntar, acabin d’arreplegar els trànsfugues i friquis que puguin i que deixin fer a les organitzacions les consultes del 28 de febrer i del 25 d’abril, que tenim feina, dons tot està per fer i tot es possible,
Salut, independència i república.
Ramon Pujol
Canet 13-D

Anuncis

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s